Телевизор за най-добрия плувец на Talent Cup, Локо (Русе) e №1

 

Най-добрият плувец на международния турнир по плуване за деца и юноши Talent Cup в София получи 43-инчов телевизор „Филипс“.

Заслужи го украинецът Александер Хончаренко (2006 г.) за постижението си на 100 м св. стил – 53,82 сек., равняващо се на 662 точки по таблицата на ФИНА.

На две точки от голямата награда на столичния басейн „Диана“ остана най-добрата при жените – обещаващата 15-годишна националка Магдалена Пепегова (Доростол), която изплува 50 м гръб за 30,98 сек. (660).

В турнира организиран за 9-и път от столичния клуб Витоша участваха 420 състезатели от 30 отбора и четири държави – България, Молдова, Румънияи Украйна.

Снимки ТУК

Александър Хончаренко остана безкрайно изненадан от наградата и сподели, че досега не е получавал толкова голяма, надявайки скоро да може да занесе телевизора в родината си.

Предметни призове и плакети получиха най-добрите състезатели при момчетата и момичета в четирите възрастови групи от 2013 до 2005 г.

Отборната купа спечели русенският Локомотив. В класирането по точки втори е Олимп (София), който е първенец по спечелени медали – 60 медала, от тях 19 златни. Тройката оформи румънският A.S.C. Swimming Team.

Младите призьори бяха щастливи да бъдат наградени от големи български спортисти, сред тях  олимпийските шампионки по художествена гимнастика Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, световният шампион и рекордьор във вдигането на тежести Карлос Насар и петият в Токио Божидар Андреев.

Плувният ас Калоян Левтеров  също участник на последните игри също награди медалистите, включително и брат си Никола (Славия).

Резултати, класирания и статистика ТУК
 

„Представителите на чуждите отбори останаха доволни от различния формат, че имаше и финали. Извиняваме се за перипетите, през които се наложи да минем всички, но се опитахме да дадем най-доброто от себе си и да се справим с проблеми, които не зависеха от нас. Предвидените медали с различен дизайн за всеки състезателен ден остават за 2023 г. За съжаление пратката закъсня с 20 дни, заради глобалните събития. Вярвам, че догодина десетото юбилейно издание ще бъде най-доброто досега.“, сподели пред Георги Чобанов – председател на Витоша и мотор по организацията на Talent Cup.


 

Георги Чобанов с асовете в щангите Карлос Насар (вляво) и Божидар Андреев, които наградиха част от медалистите


Вашият коментар