Участваме с 16 плувци на Мултинейшънс

Общо 16 плувци ще представят България на силните турнири „Мултинешънс“, които ще се проведат едновременно ва австрийския град Грац и кипърския Лимасол тази събота и неделя (24-25 март).

Трима от тях – Василики Кадоглу, Петър Божилов и Йордан Янчев имат медали от миналогодишното издание на надпреварите, в които участие вземат  членките на Комитета на малките държави (формацията, организираща „Мултинейшънс”) и по качество е като миниевропейско първенство (плюс Бразилия) при тиийнейджърите.

В Грац турнирът ще е за младежи на 17-18 г. и девойки на 16-17 г. Представителният отбор е воден от Божидар Граматиков и Никола Петров.

В Лимасол ще плуват юношите на 15-16 г. и девойки на 14-15 г. Наставници са Гергана Гинева и Любомир Лазаров. Участие ще вземат националните отбори на единадесет страни.


Василики Кадоглу, която на държавното отборно първенство за мъже и жени направи национални рекорди, е сред големите ни надежди за медали.
Снимка: Ивелин Солаков

 

На „Мултинейшънс“ всяка страна има право на един участник в дисциплина. Вторият е извън класирането.

Общият брой на дисциплина е лимитиран до 24-ма плувци. 

Съставът за Кипър


момичета

Василики Кадоглу
Жанет Ангелова
Мануела Николова
Рая Зашева


момчета 
Борис Милев
Здравко Баблаков
Йосиф Миладинов
Калоян Лефтеров


Треньори:
Гергана Гинева и Любомир Лазаров.

 

Резултати ТУК

Съставът за Грац 

Атанас Аврамов
Георги Цурев
Иван Алмаджиев
Йордан Янчев
Петър Божилов
Светлозар Николов
Станимир Раев
Тихомир Тодоров

 

Треньори: Божидар Граматиков и Никола Петров

Резултатите ТУК

Миналата година в горната възраст на „Мултинейшънс“ в Прага нашите взеха общо 7 медала и подобриха 4 национални рекорда.

Антъни Иванов направи златен хеттрик в бътерфлая, стана първият българин, слязъл под 53 секунди на голям басейн. На 200 м бътерфлай покри норматив „А“ за световното първенство за мъже в Будапеща, където стана осми.

 

Миналата година Антъни Иванов спечели три титли на „Мултинейшънс“ в Прага. През 2016 г. в София попадна в прегръдките на Таня Богомилва със златото си на 200 м бътерфлай.

Снимка: Делян Господинов

Диана Петкова се окичи на два пъти със сребро 50 и 100 м св. стил. Петър Божилов стана втори на 1500 м св. стил и трети на 400 м св. тил стана трети.

В същото време в долната възраст в Атина навръх 14-ия си рожден ден Василики Кадоглу спечели на 800 м св. стил сребро и с 9:17,24 мин. подобри 36-годишния рекорд на Антоанета Струменлиева във възрастта.

Йордан Янчев завоюва бронзов медал на 1500 м св. стил.

Преди 2 години пък България за първи път бе домакин на турнир „Мултинейшънс“. На столичния комплекс „Спартак” в надпреварата за горните възрасти участваха плувци от 12 страни: Австрия, България, Бразилия, Гърция, Кипър, Израел, Полша, Словения, Турция, Чехия, Швейцария и Украйна.

Общо 220 състезатели стартираха.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар