В Швейцария сравняват Миладинов с Фелпс

 

Изгряващата звезда на родното плуване Йосиф Миладинов бе сравнен с великия Майкъл Фелпс.

Нещо повече – статистиката показва, че 16-годишният пловдивчанин дори е по-бърз от легендарния американец, когато той е бил на неговата възраст.

Сравнението направи швейцарският авторитетен вестник „Цюрихер Оберлендер“ (ZO), който отдели цяла страница за безспорния роден талант.


Йосиф Миладинов живее и тренира вече повече от година в Швейцария.

В началото на юли пловдивчанинът спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай от европейското първенство по плуване за юноши и девойки в руския град Казан, спирайки хронометрите на 52.11 секунди, което е нов национален рекорд за мъже.

„Това момче скоро навърши 16 години, но вече е световна класа. Постиженията му в бътерфлая са по-добри от тези на Майкъл Фелпс, когато той е бил на тази възраст“, заявява холандецът Герард Мюерланд, който повече от 20 години е главен треньор на плувен клуб от град Устер – Вализелен.

Именно там се подготвя в момента Миладинов.


Припомняме, че Майкъл Фелпс е спортистът с най-много златни олимпийски медали за всички времена. Американският плувец има 28 олимпийски медала, от които 23 златни.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар