Вакареев: С Антъни поработихме върху слабостите от Будапеща

Наставникът на осмия в света Антъни Иванов – Николай Вакареев, се надявя на медал от планетарното първенство за юноши и девойки в Индианаполис. Самият плувец пък остава умерен в прогнозите без да създава големи очаквания, запазвайки концентрацията си.

Старши треньорът на „Вихрен“ (Сандански) заяви, че в промеждутъка от близо три седмиц са успели да поработят върху пропуските, които е забелязал в Будапеща.

Непосредствено след пристигането от световното първенство за мъже в Будапеща Вакареев заяви, че на финала на 200 м бътерфлай се видяло ясно, че Антъни изостава при обръщанията и подводната част, след което догонвал именитите си съперници. Именно в тези аспекти и старта са поработили двамата.

 

„Подготовката мина нормално. Поработихме върху слабостите, които видяхме в Унгария. Мисля, че ще има подобрение. Надявам се да сме съумели да задържим формата. Надявам се на медал. Зависи как ще се аклиматизираме“, заяви Вакареев пред BGswim.com.

Антъни Иванов ще плува 50 100 и 200м бътерфлай. Има покрит норматив и за 400 м св. стил.

 

 

Европейският юношески вицешампион остава умерен в прогнозите си. При заминаването за Индианаполис заяви, че се надява на финали на 100 и 200 м бътерфлай. Стигне ли ги, всичко можело да се случи.  

„Юношите не са толкова добри в малките детайли, които на мен ми липсваха на голямото световно. Надявам се сега да се чувствам по-добре и да плувам по-добре. Не мога да обещая нищо. Просто не знам каква е моментната ми форма, но мисля, че се подготвихме добре с треньора и би трябвало отново да съм добре. На 200 м бътерфлай съм с трети-четвърти резултат в света. Мисля, че мога да се преборя за медал“, заяви Иванов.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар