Живи златни рибки за най-добрите в турнира на Левски

 

Живи златни рибки получиха най-добрите плувчета в първото издание на международния турнир за най-малките „Златоперки“, състоял се на столичния басейн „Спартак“.

Надпреварата бе организирана от ПК Левски със съдействието на БФПС и в него участие взеха 231 състезатели на възраст 9 и 10 г.

Отборни победител за набор 2008 г. на турнир „Златоперки“ стана Спринт  (Пд) с актив 501 т. В долната възраст за родените през 2009-а, шампион стана тимът на домакините – Левски  – 559 т.

Тъй  като при момичетата на 9 години имаше равен актив за плувкинята с най-голям сбор точки от всички дисциплини, организаторите на раздадоха 5 аквариумчета с живи златни рибки.

Поредни силни изяви направи бургаският талант от Черноморец Десислава Белова, която на 10 години плува 50 м св. стил за 31,38 сек.

На 50 гръб грабна титлата с 37,15, а третото й злато бе на 50 м бътерфлай – 33,17.

Десислава Белова в средата триумфира на три индивидулни дисциплини. До нея почетната стълбичка на 50 м бътерфлай са Ния Данкова от Левски (вляво) и Цветомира Боянова (Спринт, Сф)
 
За родените през 2009 г. първото място като най-добри плувкини си поделиха Лора Янкова от Левски на долната (снимка) и Тереза Буум (Спринт, Пд).

Купа „Златоперки“ за най-голям сбор точки от всички дисциплини при момчетата родени 2009 г. също отиде в Бургас –  взе я Константин Колев от Бриз.

За набор 2008 най-добър е Мартин Омаров от столичния НСК Олимп.Петър Стойчев, новият генерален секретар на БФПС Димитър Бобев и Красимир Туманов
(крайният вдясно) по време на откриването на турнира   

„ПК Левски положи началото на един хубав турнир, който да пали децата по плуването. Догодина ще добавим още дисциплини. Ще има и 200-метрови дистанции. Турнир „Златоперки“ е приемник и продължава традицията на държавното първенство за деца „Златна рибка“, което е било първото състезание в кариерата му на плувец. Тази надпревара остана в моите спомени до ден днешен. Вярвам, че всички деца тук също ще запазят един незабравим спомен. Благодаря на родителите и треньорите за отделеното време и внимание, защото плуването е един от най-полезните и здравословни спортове за нашите деца“, заяви Петър Стойчев – главен организатор на турнира.

Само преди две седмици той бе приет в международната плувна Зала на славата.

Резултатите ТУК

Отборно класиране ТУК

Най-добрите резултати  при момичетата ТУК

 

Най-добрите резултати при момчетата ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар