Йосиф Миладинов прави фурор в Германия

 

Българинът Йосиф Миладинов спечели шест златни медала на шампионата за юноши и девойки на Германия по плуване, който се състоя в Берлин.

 

Състезателят на СК Гера, роден през 2003 г., завоюва първото място в следните дисциплини. Най-впечатляващо бе плуването му на 100 м бътерфлай 54,79 сек.

Ето триумфите на Миладинов:

 

50 м св. стил – 23.62 сек.  

 

100 м св. стил – 52.46 сек.  

 

50 м бруст – 30.36 сек.  

 

100 м бруст – 1:07.28 мин.  

 

50 м бътерфлай – 25.07 сек.

 

100 м бътерфлай – 54.79 сек.     

 

Миладинов се очертава като една от най-големите надежди на немското спортно плуване.

 

За големия си талант Миладинов загатна още в България, където тренираше в Младост’91 (Пд) при Славяна Канева-Раденкова, която работи от години в Спринт.

 

Историята на Йосиф Миладинов е типична, като тя ще се среща все по-често в българското плуване. Неудовлетворен от условията за плуване в България през 2015 г. той заминава със семейството си в Германия, където постига изключителни успехи.

 

Не е изключено талантът да надмине постиженията на Антъни Иванов, като има потенциал за това. Те вероятно обаче няма да се запишат за сметка на България, а на друга държава. 

 

 

Още при Славяна Канева-Раденкова в България Йосиф Миладинов загатна за огромните си възможности  

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар