Антъни: След първото изслушване ще мога да кажа повече, не не съм допуснал аз грешка

Антъни Иванов

Най-опитният в плувната група за световното първенство в Будапеща – Антъни Иванов разясни преди отпътуването си на пресконференция за спрените му за кратко състезателни права за три пропуснати допинг проверки, които впоследствие бяха възстановени.

„След изслушването на 1 юли предполагам, че ще се разберат повече неща за това как се случват нещата, но общо-взето никой не е дошъл да ме проверява в Америка, доколкото аз разбрах поне. Доказателството на човека, който ме проверява, е, че е пред вкъщи, но в същото време е свързан за wifi някъде си. И въпреки това звъни и затваря. Не мога да ви обясня какво точно се е случило. Дали е закъснял, защо е бил сам.

По принцип винаги са по двама човека, как е дошъл сам – не знам. Как не го е видял някой, който излиза за тренировка сутринта? На мен часът ми е от 6:00 до 7:00 часа. В 6:15 никой не е видял никого. Не знам кой се е разминал, кой какво е направил, но той не може да докаже, че е бил там – по никакъв начин. Което ме навежда на мисълта, че е допуснал грешка и е решил, че по-лесният вариант е да каже, че аз съм напуснал. Нататък решението не е мое, аз мога само да докажа, че съм бил там. Имам свидетели, че съм бил там. Не съм излизал от къщи в дадената сутрин, бях си на адреса. Идвали са да ме проверяват там доста пъти”, каза Иванов, който утре заминава с останилите от родния състав за Световното.

 

Вашият коментар