Петкова открива българското участие на световното, стартират четирима


Четирима от осмината ни плувци ще стартират в откриващия ден на световното първенство в сините спортове в Будапеща, което ще се състои от 18 юни до 3 юли. Двама от тях са заявени за най-силните серии в сутрешната сесия на „Дуна Арена“.

Българското участие ще открие Диана Петкова на 200 м съчетано – първата дисциплина на шампионата.

Възпитаничката на Ботко Трендафилов и студентка в Алабама ще бъде в първи коридор на последната четвърта серия с време 2:12,38 мин. Това е национален й рекорд от май миналата година, поставен на същия басейн в Будапеща.

Петкова би трябвало да плува в 10:11 ч. българско време. С най-бързо време в четвърти коридор е американката Алекс Уолш – 2:07,84 мин.

Йордан Янчев ще плува 400 м св. стил в нулевия коридор на третата от петте серии. Заявеното му време е 3:51,60 мин. Серията му е записана за 10:27 мин.

Най-младият ни представител – Жанет Ангелова ще плува също 400 м св. стил. 17-годишната бургазлийка ще стартира във втори коридор на втора серия в 11:18 ч.

Заявеното време е 4:15,57 мин. – национален рекорд за девойки старша, поставен на миналогодишното европейско за възрастта. В Рим направи финал и завърши пета.

Любомир Епитропов затваря българското участие в откриващия ден, стартирайки на 100 м бруст. Ще плува в осми коридор на седма последна серия. Заявен е с националния си рекорд от миналата година – 1:00,32 мин.

В отсъствието на контузилия се хегемон Адам Пийти водач на серията е холандецът Арно Каминга – 57,80 мин.

Епитропов трябва да плува в 11:51 мин.

Вижте къде може да следите първенството с картина, резултати, справки и любопитна информация.

Резултатите на живо ТУК

Картина по БНТ 3 ТУК

Къде по света може да се гледа ТУК

Програмата ТУК

и ТУК

Списък на състезателите ТУК

Стартовите списъци ТУК

Прогнозите и претендентите ТУК

 

Вашият коментар