Астери отново триумфира на държавното по плуване

 

Астери (Вн) спечели личното отборно държавно първенство по плуване на столичния покрит басейн „Диана“ и защити титлата си от миналото лято. За седма поредна година от 2016-а купата при мъжете и жените замина за Варна.

Освен това Астери, воден от старши треньора Динко Юкич, с председател и мениджър Гергана Василева, взе трета поредна държавна титла от 50-метровите басейни в рамките на година, след като през април бе №1 и на отборното.

Сега на шампионата за 13-годишни и по-големи участваха 276 плувци от 40 клуба, също и от Монголия.

Астери оглави класирането и при мъжете и е на трето при жените.

В генералното класиране тройката оформиха ПСК Черно море (Варна) и Левски.

При мъжете подреждането е: Астери, ПСК Черно море, Олимпия (София). При жените първенец е Спринт (Пловдив), следван от ПСК Черно море, Астери.

Заслужава си да се отбележи влизането в Топ 10 с осмото място на благоевградския GD Sport. Пет плувни центъра са представени в десетката – София (4), Варна и Пловдив (по два) и Бургас и Благоевград по един.

Класирането по медали оглави пловдивският Спринт. В отсъствието на възстановяващият се от здравословни проблеми Ботко Трендафилов, тимът спечели 15 отличия, 9 от тях обаче златни, 5 сребърни, един бронз.

На второ място е ПСК Черно море с 25 медала 5 златни. Тройката оформи Дамини ЛВ (София) с 9 отличия. 19 клуба взеха медали.

Генерално класиране ТУК
Състезателите с най-много медали ТУК
Прогресия в резултатите на всички плувци ТУК
Цялата статистика и резултати ТУК