Близо 600 плувци на турнир „Златоперки“ в София


Близо 600 плувци ще вземат участие на международния турнир по плуване „Златоперки“ на столичния басейн „Спартак“, който ще се състои тази събота и неделя
(28-29 май).

Надпреварата е организирана от ПК Левски за четвърти път и е със съдействието на БФПС, спортното министерство и общината.

 В тазгодишното издание ще участват над 600 плувци от 39 клуба, като се очакват и плувци от съседна Турция.

 Възрастовите групи са пет – от 7 до 14-годишни, а клубовете са 39, включително и от Турция (Одрин).

Главният директор на турнира „Златоперки“ Петър Стойчев ще награди участниците с най-добрите резултати по точковата таблица на ФИНА.

„Щастлив съм, че за поредна година правим „Златоперки“ и очакваме много деца от цялата страна. Направили сме всичко необходимо по планираната програма и сме готови с организацията. Със сигурност трибуните на басейна ще бъдат пълни с родители и приятели на участващите, което е радващо, защото в предишното издание заради пандемията от COVID-19 се наложи да не допускаме хора. Сега е различно и ще стане истински празник за всички, заяви Стойчев. – Подготвили сме предметни награди за най-добрите и с удоволствие ще им връча специално изработените медали за призьорите във всяка дисциплина и възраст“.

 В събота турнирът започва в 9:00 часа, а от 16:00 е официалното откриване. В неделя стартът е от 9:00 ч.

 Стартовите списъци, резултатите и програмата ТУК
Наредбата ТУК


 

 

Вашият коментар