Бобев и Аврамчев залагат на олимпийските центрове

 

Новият генерален секретар на БФПС Димитър Бобев ще продължи досегашната линия федерацията, но със стремеж и тенденция към подобряване на резултатите и общото състояние на плувните спортове.

„В никакъв случай няма да има крайни мерки и промени. В момента е средата на сезона и на олимпийския цикъл. При всички положения трябва да сме единни и да вървим в една посока. Не трябва да има разногласия между треньорите. Разбира се, трябва да има спорове, защото в тях се ражда истината, но да бъдат конструктивни. А не да се раждат интриги, да си пречим един на друг, за да се пилее енергия“, заяви пред BGswim.com Бобев, който наследява на поста генерален секретар Таня Богомилова.

За него и за преизбрания като председател на БФПС Георги Аврамчев приоритетна ще бъде работата на олимпийските плувни центрове в страната – в София, Пловдив, Бургас, Варна и Сандански.

„Трябва просто да ги усъвършенстваме и да заложим на тях, тъй като не можем да водим централизирана подготовка. Олимпийските центрове са бъдещето на българското плуване“, заяви Аврамчев.

Той подчерта, че федерацията в лицето на новия тандем и Управителния съвет ще бъде в постоянен контакт с клубовете в отделните плувни спортове и ще бъде отворена за предложенията, които ще бъдат съгласувани на съответните технически комитети.

„Изключителни благодарност и признание към г-жа Таня Богомилова за усилията да развитието и утвърждаването на българските плувни спортове. Заслужава да бъде почетен член на Управителния съвет на БФПС“, допълни Аврамчев.

Генералният мениджър на националните плувни отбори Кристиян Минковски също изказа благодарности към Богомилова, изтъквайки ролята й за развитието и популяризирането на „сините“ спортове у нас.

Заяви, че присъствието на наследника й Димитър Бобев е гаранция за надграждането на вече постигнатите резултати и позиции.

Любопитен момент е, че дългогодишният старши треньор на Хърватия (има на сметката си над 30 медала от световни, европейски първенства и олимпийски игри) е бил наставник на Минковски в представителния ни тим.

„Научих много от г-н Бобев като негов състезател, а през годините не сме спирали да контактуваме. Черпил съм от опита му, възползвал съм се от споделените му знания“, коментира Минковски.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар